[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m. in. mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m.in.: mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów: Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m.in.: mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów: Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] w mięśniach. Osoby zainteresowane uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. * Przede [...]
[...] w mięśniach. Osoby zainteresowane uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. Przede wszystkim [...]
[...] wykorzystywanie glikogenu jako materiału energetycznego. Ma to szczególne znaczenie w warunkach długo trwającego wysiłku fizycznego. Produkty, przetwory mleczne oraz wieprzowina są bogatym źródłem L-karnityny. Trzeba również pamiętać, aby ilość zjadanych węglowodanów nie przekraczała 1g/kg wagi ciała! Na koniec należy zwracać uwagę, aby [...]
[...] (czyli parówki, pasztety, konserwy mięsne i inne im podobne wynalazki) Dobre: Świeże mięso takie jak pierś z kurczaka/indyka, udka z kurczaka/indyka, chuda i półtłusta wieprzowina, wołowina, a także podroby, zwłaszcza wątróbka (nie częściej niż 1 - 2 x w tygodniu) Nabiał i jaja Złe: Sery topione, serki homogenizowane smakowe, jogurty [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]
POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
[...] (o zawartości tłuszczu, co najmniej, 82,5%), śmietana (od 30% tłuszczu), ser biały (od 30% tłuszczu), ser żółty (60% tłuszczu w suchej masie). Z mięs najwartościowsza jest wieprzowina, ponieważ jej skład chemiczny jest najbardziej zbliżony do składu ciała ludzkiego. Najlepsze są jednak podroby: serce, wątroba, móżdżek i nerki. Wszystkie [...]
[...] na sporą zawartość białka przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu - wołowina - bardziej wartościowe mięso od drobiu, warto czasem włączać wołowinę do jadłospisu - wieprzowina - szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość [...]
[...] jojo itp. Prosił bym o ocenę diety którą wam zaproponuję. Zatrzymałem się na 2200 Kcal na redukcji. To jest jeden z przykładów, mięsa oczywiście będę zmieniał - kurczak, wieprzowina i ryby. Nie chce monotoniczności. Gdy mięso będzie chudsze dołożę do tej diety orzechy, awokado czy inny fajny tłuszczyk. [...]
[...] na kalorie i perfekcyjnej diety, ale staram się jeść dużo białka, w tygodniu często zjadam na obiad duże porcje wieprzowiny z warzywami. W mojej diecie obecne są: tuńczyk, wieprzowina, drób, jogurty, kefiry, sery, owoce warzywa. Przed treningiem wypijam 40-50 g dextrozy. Przeciwskaznania medyczne : Nie ma Zażywane suplementy : Dextroza [...]
[...] I jajka boczek masło warzywa B/T/W:47/70/6 Posiłek II wołowina oliwa z oliwek warzywa B/T/W:34/66/30 Posiłek III wołowina olej lniany warzywa B/T/W:30/66/25 Posiłek IV wieprzowina olej z orzeszków ziemnych warzywa B/T/W:35/48/24 Posiłek V łosoś/makrela warzywa B/T/W:20/14/5 Posiłek około treningowy: banan wpc B/T/W:29/2/44 plus w ciągu [...]
[...] przerwach. Przygotowywane dzień wcześniej. Jest napisane "szynka", ze względu na sporą częstotliwość zmiany tego oto składnika. Często jest to łosoś (w plastrach), jakaś wieprzowina. To samo z serem. Nie jest to gouda, lecz wybrany ze względu na dużą częstotliwość zmiany tego składnika. Do posiłków często dodaję po bananie. 5 posiłek - jest [...]
[...] na stałym poziomie (tarczyca, etc.) i nie ulegać pokusom przez pozostałe 6 dni. Grupy produktów: GRUPA 1: GŁÓWNE ŹRÓDŁA BIAŁKA: • Kurczak • Indyk • Chuda wołowina • Chuda wieprzowina • Tuńczyk w sosie własnym - 3 puszki tygodniowo • Mintaj • Twaróg półtłusty • Jaja (porcja np. 2 białka z 1 całym jajkiem) GRUPA 2: ŹRÓDŁA WĘGLOWODANÓW O NISKIM [...]
[...] 20g 13:30 łosoś wędzony 150g chleb żytni pełnoziarnisty 80g 16:15 przed treningiem Zupka bez śmietany200g i drugie zazwyczaj ryż kasza ziemniaki 150g i mięso czasami wieprzowina 150g orzechy włoskie 18:30 - 19:00 trening 20:15- 20:30 pierś kurczaka 150g kasza jaglana 70g pomidor 100g Kawa po pierwszym posiłku i po obiedzie, herbata [...]